Hitta

Klicka på kartorna / bilderna för att se dem större!

Göteborg
Här till höger är en karta som visar översiktligt var i Göteborg Scoutgården ligger.

Scoutgårdens adress
Sjupundsgatan 4, Göteborg. (Om ni behöver fråga efter området så heter det Högsbotorp (lite finare) eller Högsbohöjd (lite mindre ”fint”).)

 

Buss 16
Vi rekommenderar att ni åker buss 16! Den går ofta, och det är lätt att hitta till Scoutgården från busshållplats Fyrktorget! Buss 16 (mot Högsbohöjd) går från Nordstan (läge A) nära stationen samt från Brunnsparken (läge E). Man stiger av vid ändhållplats Fyrktorget efter ca 23 minuter. Sedan promenerar man 450 meter österut (mellan lägenhetshus och gräsmattor) fram till Scoutgården. Buss 16 går ofta, alla dagar, samt sent på kvällar.
https://info.vasttrafik.se/TimeTables/5016-0-20181209-20191215-A6L.pdf

 

Buss 45
Info kommer.

 

Spårvagn
Från Centralstationen och Brunnsparken går följande spårvagnar till hållplats Axel Dahlströms Torg:
Linje 1 (vit) mot Tynnered. 18 minuter, inga byten.
Linje 2 (gul) mot Högsbotorp. 20 minuter, inga byten.
Linje 7 (brun) mot Tynnered. 20 minuter, inga byten.
http://www.vasttrafik.se/
OBS: Gångvägen från hpl AD Torg till Scoutgården är jobbig. Det tar ca 8-10 minuter (ca 800 m), är uppförsbacke, och det är INTE raka vägen. Man bör då ha karta med sig, för det är svårt att hitta. Det går inte att gena via Riksdalersgatan eller Sterlingsgatan pga stup och stängsel, utan man måste gå den långa omvägen norr om Scoutgården.

Betalning med Västtrafik
Hela Göteborgs kommun är samma ”zon”. Det är svårt/omöjligt att köpa biljett bussar och spårvagnar, utan man måste köpa det i förväg på ex Pressbyrån på centralstationen. Antingen ett turistkort som gäller i tre dygn (190 kr). Eller ett laddningsbart kort (värdekort, reskassa) som man fyller med några hundralappar (varje resa kostar ca 31 kr).

Åka med Västtrafik
Man får gå på i vilken dörr som helst på spårvagnar och bussar i Göteborg. Man håller upp kortet (i sitt fodral) framför en kortläsare (ofta blå) som finns innanför alla dörrar på bussar och spårvagnar. Den piper till, och kortinfo visas på displayen. (Ibland är kortläsarna trasiga, så om det inte funkar är det antagligen inte dig det är fel på.) Man visar aldrig ”biljett” för chauffören, men ibland kommer kontrollanter (i patrull om fyra personer). Man behöver inte ”stämpla ut” när man reser inom Göteborg.
http://www.vasttrafik.se/

Promenera från Fyrktorget till Scoutgården
Vänstra bilden: Bilden är tagen på Fyrktorget. Där ligger ett litet gatukök som syns på bilden. Gå på gångvägen som syns gå bortåt på bilden.
Mittersta bilden: När man gått ca 300 meter på gångvägen, viker den av lite åt vänster lite nedåt. Sen ser man snart huset rakt fram som är scoutgården där vi är.
Högra bilden: När man är vid Scoutgården och ska gå till Fyrktorget så gå på stigen rakt fram i bilden. Efter knappt 100 meter viker stigen lätt till höger och planar ut. Gå sen rakt fram ca 300 meter till Fyrktorget.

 


Senast uppdaterad: 2019-02-06